SAKARYA / ADAPAZARI - Adapazarı Bilim ve Sanat Merkezi

Ock

Öğrencilerimiz VR teknolojisi ile büyük bi heyecana tanık oldular. Vr gözlükler ile sanal ortamda uzay araçları ile uçuş yaparak ve astronot kıyafetleri ile uzay mekiğini derinlemesine keşfederek heyecan verici deneyimler yaşadılar.

Ock

Merkezimizde açılan akıl oyunları atölyesinde öğrecilerimiz kendi yaptıkları oyun takımları ile Reversi olununu öğrenerek oynadılar.

Ock

Öğrencilerimizin geleneksel sanatlara ilgilerini arttırmakamacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam etmekteyiz. Öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gazi CANDAN  eşliğinde Sakarya Sanat Galerisini gezdiler. Sakarya Sanat Galerisinde kursiyerler çini, hat, minyatür ve ebru gibi geleneksel sanat çalışmalarını yapmakta ve yapılan eserler sergilenmektedir.

Ara

Türk Japon Vakfı , Meb , Afad işbirliği ile gerçekleştirilen Afet Risk Azaltma Proje yarışmasında yarı finale kalan öğrencilerimiz online gerçekleştirilen görüşme ile proje sunumlarını yaptılar. Kurumumuzdan 5 projenin yarı finale kaldığı yarışmanın final ve ödül töreni 6 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.

Ock

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'yu kurumumuz tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ziyaretinde bulunduk. Merkezimizin yaptığı çalışmaları ilgi ile dinleyen ve öğrencilerimize desteklerini devam ettireceğini belirten başkanımıza teşekkür ederiz.

Ara

Enerji Verimliliği Haftası sebebi ile bilinçli enerji kullanımı ile ilgili video ve görsellere https://enerji.gov.tr/evced-bilinclendirme-tanitim-ve-bilinclendirme adresinden ulaşabilirsiniz.

Ara

Adapazarı Bilim ve Sanat Merkezi olarak TÜBİTAK 4006 A Bilim Fuarı sergisi gerçekleştirildik.

Adapazarı Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Özcan Elzem Şengül tarafından yürütülen ve 22-23 Aralık 2023 tarihlerinde merkezimizde gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006-A Fuarının  açılışına Adapazarı  Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sakarya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Türker Erol Özen ve Ozan Özkaya, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Büyükbaş ve okul müdürleri tarafından yapıldı.

Açılışa il MEM Arge ekibi, Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeleri, Adapazarı Bilim ve Sanat Merkezi veli, öğretmen ve öğrencileri ile diğer okul ve kurumlardan yöneticiler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerimizin öğretmenlerimizin danışmanlığında gerçekleştirdiği 12 bilimsel araştırma projesinin yer aldığı  stantlar  davetliler tarafından  tek tek gezilerek, çalışmalar hakkında öğrenciler tarafından misafirlere bilgiler verildi. Ziyaretçiler tarafından ilgi ile gezilen fuarımızda ilçemizin farklı okullarında  görev yapan alanda uzman öğretmenlerimiz  tarafında da farklı atölyeler gerçekleştirildi.

Merkez müdürümüz Erdal Erdem yaptığı kapanış değerlendirmesinde; İki gün boyunca başarılı bir bilim fuarı sergisi gercekleştirildigini, bu programa ilgi gösteren protokole, katkı veren tüm öğretmenlerimize, atölye liderlerimize, velilerimize ve projelerini büyük bir gayretle sunan öğrencilerimize teşekkür etti.

Ara

Merkezimizde 22-23 Aralık 2023 tarihlerinde yapılacak olan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına tüm velilerimizi bekleriz. Açılış 22 Aralık 2023 Saat: 10:00 da olacaktır.

Ara

Bakanlığımız tarafından başladılan "Dilimizin Zenginlikleri" Projesi kapsamında Türkçe Atölyemizde destek öğrencilerimiz yazımı yanlış olan kelimeler ile ilgili pano çalışması yaptılar.

Ara

Türk Japon Vakfı (TJV) tarafından yürütülen , Milli Eğitim Bakanlığı ve AFAD işbirliği ile öğrencilere yönelik olarak düzenlenen“AFET RİSKİ AZALTMA PROJE YARIŞMASI” na kurumumuz öğretmenleri Şenol UÇARSU( Sınıf Öğretmeni), Elzem ŞENGÜL (Fen Bilimleri öğretmeni ve Şura ÇETİN ( Rehber öğretmen) danışmanlığında öğrencilerimiz tarafından hazırlanan 18 projemizden 5 projemiz proje yarı finale kalma hakkını elde etti. 20-21 Aralıkta yapılacak yarı finallerde öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

ÖYG grubu öğrencilerimiz tarafından "Türkçe'(nin Zenginlikleri Projesi" kapsamında kullanımı azalmış bazı kelimelerin açıklamalarının yer aldığı bir pano hazırlandı. Öğrencilerimize ve Edebiyat Öğretmenimiz Zehra Hocamıza teşekkür ederiz.

Ara

Etkinliklerimize heyecanla devam ediyoruz.

Ara

Dijital Eğitim Atölyesi öğrencilerimizin WEB 2.0 araçları ile yaptıkları kelime bulutu çalışmalarından örnekler.

Kas

Türk Dünyası Çocuk Vakfı öncülüğünde, Ankara Valiliği himayesinde ve Mamak Belediyesi’nin ev sahipliğinde 20-22 Kasın 2023 tarihleri arasında  devam edecek  ‘6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’ başladı. 3 farklı kıtadan ve Türkiye'nin 41 ililnden katılımcılarla Mamak Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe okulumuz öğrencisi Ahmet Yasir Karaca Fen Bilimleri Öğretmenimiz Ö. Elzem Şengül danışmanlığında “Ben Çocuğum, Hani Benim Oyunum” isimli projesiyle final sergisine davet edilmiştir. Öğrencimize yarışmada başarılar dileriz.

Kas

Türk Dünyası Vakfı tarafınadn  organize edilen "6. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği" final sergisine merkezimiz öğrencisi Ahmet Yasir KARACA hazırladığı proje ile katılma hakkı kazanmıştır. İlimizi temsil edecek olan öğrencimizi ve danışman öğretmen Ö.Elzem ŞENGÜL'ü tebrik ederiz.